Haber

Türkiye’nin en kapsamlı ve modern Güzel Sanatlar Lisesi’nin temeli atıldı.

Konya merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak Güzel Sanatlar Lisesi’nin temeli düzenlenen programla atıldı.

Eğitim alanında yatırımlarına devam eden Selçuklu Belediyesi, Türkiye’nin en güzel ve en kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi’ni Konya’ya kazandırıyor. Türkiye’nin en kapsamlı ve modern Güzel Sanatlar Liselerinden biri olacak okulun temel atma töreni düzenlenen programla gerçekleştirildi.

“Eğitime yapılan dev yatırımlara bir yenisini daha ekliyoruz”

Türkiye Yüzyıl vizyonu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde okuyan, çalışan, her konuda bilgili ve donanımlı gençlerin omuzlarında yükseleceklerine inandıklarını ve buna yürekten inandıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyaşmacı, şöyle konuştu: “Selçuklu Belediyesi olarak bu inançla eğitime, spora, kültür ve sanata her zaman en iyi hizmeti vereceğiz.” Biz en büyük bedeli, en büyük önemi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Medeniyetin merkezi olan Selçuklularımızı eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi haline getirerek her alanda, her kesimde en layık şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. “Selçuklu Belediyesi olarak okul öncesi eğitimden ilkokul ve ortaokula, liseden yükseköğretime kadar eğitimin her aşamasında yaptığımız yatırımlara her zaman yeni yatırımlar katıyoruz” dedi.

“Selçuklu’daki eğitim faaliyetlerine büyük önem veriyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Pekyaşmacı, “Çok kısa bir süre önce Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz, Geliştirme ve Teknoloji Akademisi ile Şehit Erkan Kurşun İlkokulumuzun resmi açılış törenlerini gerçekleştirdik. .Yine Konyamızın en büyük ve en kapsamlı okullarından biri olan Mahmut Sami.Başta Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 5 ilkokul ve 4 müstakil anaokulunu Selçuklularımıza kazandırdık.Eğitime en uygun koşullarda devam edebilmek adına Selçuklularımıza kazandırdık. Mevcut okullarımıza 37 okula 4’ü kapalı olmak üzere 37 spor salonu, 43 okula toplantı salonu, 95 okula kütüphane ekledik. Spor Konya’nın kendi alanında gururu olan Spor Lisesi ve Selçuklu Fen Lisesi’ne kapalı spor salonu kazandırmak için imalat sürecine başladık. 2019 yılında başlattığımız ve eğitim projelerimizin en değerlisi olan SETAP Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye programlarımız kapsamında şu ana kadar 87 bin 746 öğrenciye eğitim verdik. Okul dışı öğrenme ortamlarımız arasında Sille Tabiat Okulu 16 atölye, Selçuklu Belediyesi Kalkınma ve Teknoloji Akademisi 12 atölye, Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesi 5 atölye ve Selçuklu Sanat Akademisi müzik, tiyatro ile öğrencilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. ve bireysel gelişim atölyeleri. Ayrıca Yüzmeyi Yeniden Öğreniyorum Programımız ve Trafik Eğitim Parkımızda çocuklarımıza uygulamalı eğitimler veriyoruz. SETAP programımız sayesinde çocuklarımız kendilerini tanıma, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Böylece kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa faydalı bireyler haline gelirler. Bu anlamda okul dışı öğrenme ortamlarımızın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Üniversite öğrencilerimize de çeşitli fırsatlar sunuyoruz. Eğitim desteğimiz kapsamında Selçuklu’da ikamet eden ve önlisans ve lisans programlarına ilk kez kabul edilen öğrencilerimize 2 bin 500 TL; Selçuklu’da ikamet eden ve Selçuk Üniversitesi veya Konya Teknik Üniversitesi’nde önlisans ve lisans eğitimi alan öğrencilerimize 4 bin TL eğitim desteği sağlıyoruz. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizde ve Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizde derslik, kütüphane, çalışma salonu, konferans salonu, toplantı odası, kantin ve kablosuz internet erişimiyle faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Gençlik Meclisimizden üniversite öğrencilerimiz de faydalanabilmektedir. Şu anda Selçuklu Gençlik Meclisimizin aktif üye sayısı 3 bini aştı. Yine üniversite öğrencilerimizin kullanımına sunduğumuz Selçuklu Gençlik Taşınabilir Uygulamamızın aktif kullanıcı sayısı 55 binin üzerindedir. “Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz, onlara sunduğumuz birçok avantajdan yararlanma fırsatı buluyor” dedi.

“Burada yetişen gençlerimiz ülkemizin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacak.”

Temeli atılan Güzel Sanatlar Lisesi ile ilgili bilgi paylaşan Başkan Pekyatmacı, “Toplam maliyeti 237 milyon TL olan Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemiz 10 bin 885 metrekare kapalı alana sahip.

Bodrum, zemin kat ve birinci kattan oluşacak Lisemizde 16 kültür dersliği, 7 müzik dersliği, 11 atölye, 34 bireysel çalışma odası, 2 laboratuvar, 450 kişilik konferans salonu, kütüphane, müze, stand alanı, fuaye alanı, çok amaçlı salon ve kantin bulunmaktadır. Örnek teşkil edecek bir projedir. Her türlü teknolojik altyapıya sahip olacak okulumuzu 2024 yılı sonuna kadar tamamlamayı umuyoruz. Okulumuz tamamlandığında öğrencilerimiz 4 yıl boyunca burada akademik, kültürel ve ağır sanat programları alacaklar. Bu sayede potansiyellerini ortaya çıkararak kişisel yeteneklerini en üst düzeyde kullanabilecekler. Ayrıca özel beceri gerektiren yükseköğretim programlarına da aktif olarak hazırlanabilecekler. İnşallah burada yetişen gençlerimiz ülkemizin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacak. “Gelişmiş bir toplum olabilmek için yeterli eğitimin yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da yetkin olmamız gerekiyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin faaliyetlerine değinen Başkan Pekyaşmacı, “2 yıldır faaliyet gösteren sanat akademimizde gençlerimize ve öğrencilerimize sanatı sevdirmeyi, onlara kendilerini ifade etme fırsatları sunmayı amaçladık. Onları sanatla, müzikle, tiyatroyla buluşturuyoruz. Çok şükür bu hedefimize ulaştık. Bugün artık binlerce öğrenci sanatla ilgileniyor.” Akademimizde müzik, tiyatro ve sanatla buluşuyorlar. Sanata, müziğe ve tiyatroya ilgi duyan ancak bugüne kadar bu alana yönelemeyen yetişkinlerimiz de burada sanat, müzik ve tiyatroyla buluşuyor. Hem öğrencilerimizden hem de yetişkin gruplarımızdan oluşan çok güzel müzik ve tiyatro grupları ortaya çıktı. “Bu bakımdan hem Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin hem de Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin Konya’mızın ve ülkemizin sanatsal gelişimine değerli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu vesileyle, eğitimini üstlendiğimiz Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin de hayırlı olmasını diliyorum. Temel atma törenini yakın zamanda yapacağız, Selçuklu’muza, Konya’mıza, ülkemize hayırlı olsun” dedi. Konuşmasını tamamladı.

“Şehrimizi geliştirirken aynı zamanda neslimizi yeniden canlandırmak için çalışıyoruz.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en güzel eğitim tesislerinden birinin temel atma törenini gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Sözlerime başlarken umarım hayırlı olur. İlçemiz ve şehrimiz için çok güzel olacak.Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırcı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Konya model belediyecilik anlayışıyla şehrimize hizmet ediyoruz.Belediye büyüklerimiz az önce belirttiler.Eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. İster merkezi hükümetin, ister yerel yönetimin görevi olsun, diğer taraftan da yaptığımız her çalışma şehrimize hem mimari hem de estetik açıdan değer katacaktır.” işlerin yürümesini sağlamak için. Bu lise, mimarisiyle, işleviyle şehrimize çok değerli hizmetler sunacak. Özellikle yeni sanatçıların yetiştirilmesi ve böylesine keyifli bir ortamda eğitim görmesi, umarım Konya’nın geleceği için çok önemli bir fırsat olacaktır.” Eski bina artık kullanılamaz hale geldi. Belediye başkanımızın uzun süredir bu konu üzerinde çalıştığını biliyorum. Bugün 230 milyon liranın üzerinde yatırımla 10 bin 800 metrekare güzel bir lise inşa ediyoruz, öğrencilerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum, merhum Turgut Cansever’in dediği gibi ihmal ederseniz. şehirleri geliştirirken nesli canlandırın, ihmal ettiğiniz nesiller zarara ve yıkıma neden olur. Onun için şehirleri geliştirirken nesillerin ihyası için de değerli çalışmalar yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İnşallah Konya’nın desteği devam ettiği sürece Konya’yı sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline getirmek için çaba göstereceğiz.Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin Selçuklu’muza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. . Çünkü bu lise sadece Selçuklu’daki çocuklarımıza değil, Konya’da güzel sanatlar eğitimi almak isteyen tüm öğrencilerimize hizmet verecek. Umarım yine faydalı olur. Başta Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müteahhitlerimize ve işçi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Rabbim, kazanın herhangi bir sıkıntı yaratmamasını ve bir an önce tamamlanıp eğitime açılmasını diliyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve sevgiyle selamlıyorum. “Allah’a emanet olun” dedi.

“Halkımıza sunulan bu hizmetler gerçekten çok değerli.”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’da her gün birbirinden güzel eserlerin hizmete girmesine tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Eğitim söz konusu olduğunda, beceri söz konusu olduğunda çok daha anlamlı hale geliyor. Bu eğitim yatırımları gençlerimize imkan sağlayacak” dedi. insanların gelecekte daha güçlü bireyler olabilmesi, güçlü bir aile ve güçlü bir toplum oluşturabilmesidir.” Yan tarafta değerli ataklar var. Bu bakımdan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyaşmacı’ya teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilçe belediyeleriyle birlikte toplumumuza ve insanımıza sunulan bu hizmetlerin gerçekten değerli olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye’nin her yerinde çalışmış biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Belediyelerimizin sunduğu bu hizmetler, az önce mevzuatta belirtilen sadece bize verilen görevler değildir. Düşündüğümüzde ailemizin ve çocuklarımızın ihtiyaçları neler? Hem maddi hem de manevi olarak dokunmamız gereken konular nelerdir? Belediyelerimiz diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hem manevi hem de manevi hizmetlerini uygun bir biçimde düzenleyerek bu hizmeti sunmaktadır. Bunun şehrimiz için çok büyük bir değer olduğunu da belirtmek isterim. Allah bu güzel hizmetlerin devamını nasip etsin. “Okulumuza başarılar diliyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Kaymakamı, temel atma törenine katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, muhtarlar, öğrenciler ve eğitimciler katıldı.

Konuşmaların ardından Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleşti. – KONYA

haberkaracoban.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort